Cununi de stele la Gaudeamus





Mai sunt câteva zile până la Târgul de carte Gaudeamus - 25-29 noiembrie...

Editura „Cununi de stele” va fi aproape de cititori dar şi de stele la Târgul de carte Gaudeamus, standul fiind situat la etajul I. Tânăra editură care nu are nici un an de activitate are însă titluri „mari” şi vă aşteaptă în fiecare zi a târgului cu reduceri între 20-40%. Fiecărui trecător prin faţa standului i se va oferi un suvenir… tipărit şi fiecare cumpărător al unei cărţi semnate Amita Bhose va primi versuri ale lui Eminescu traduse în bengali de către cea care a făcut cunoscut numele poetului în India. Da, e vorba tot de Amita Bhose, scriitoare, cercetătoare, traducătoare, profesoară de bengali, sanscrită şi civilizaţie indiană.

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 17, sunteţi aşteptaţi la lansarea cărţii „Eminescu şi India”, lansare care va avea loc la stand. "Eminescu şi India" reprezintă „cea mai amplă şi mai sistematică tratare a problemei relaţiilor dintre gândirea indiană şi opera lui Mihail Eminescu” (Sergiu Al-George) iar autoarea şi-a câştigat renumele de „a fi unul dintre cei mai avizaţi cercetători ai istoriei pătrunderii culturii indiene în spaţiul cultural european.” (George Munteanu).

Cu o prefaţă şi o postfaţă realizate de doamna Zoe Dumitrescu Buşulenga, „Eminescu şi India” se înscrie în rândul lucrărilor de referinţă dedicate marelui poet român. Autoarea a mers pe drumuri nebătute, concluzionând: „Mihai Eminescu e singurul poet european care a făcut India nemuritoare în ţara sa”.

Iar de veţi dori să aflaţi mai multe despre opera dar şi despre viaţa Amitei Bhose, prima traducătoare a lui Eminescu în spaţiu asiatic şi prima traducătoare a lui Tagore în română direct din bengali, limba maternă a scriitorului, vă invităm duminică, 29 noiembrie, la ora 12, la o miniconferinţă.


La standul Cununilor de stele se va afla şi Ciufulici, cel din ţara de pitici, ale cărui năzdrăvănii sunt puse în versuri de către un copil de 9 ani, editura inaugurând cu acest titlu Colecţia „Cununi de stele pentru copii”. Poeziile pentru copii scrise de un copil sunt şi ilustrate, micii cititori putând astfel să coloreze isprăvile lui Ciufulici.

Adolescenţii dar mai ales adolescentele vor fi întâmpinaţi cu o surpriză. Bineînţeles, tot tipărită şi da, e vorba tot de o carte. Nu divulgăm amănunte, păstrăm secretul. Să spunem doar că această carte va fi adolescenţilor un bun şi fidel prieten.

Aşadar, ca să nu mai lungim vorba, la standul Cununilor de stele veţi mai găsi proverbe bengaleze, o fată bătrână care-şi spune păţaniile într-un best seller de Cucuieţii din Deal, povestea de dragoste dintre păstoriţa Radha şi divinul Krişna, o maree indiană… O vorbă bună, un zâmbet şi gânduri bune.

Comentarii

DOAR NOI a spus…
Succes.
Va vizitez! :)
Weekend frumos si binecuvantat!
Claudia
Carmen Musat Coman a spus…
Multumesc frumos, suntem la standul 224, nivelul 3.2, oricum, pe sus...

Sa ne vedem - cunoastem - sanatoase si cu bine.

Weekend cu soare, Carmen
Cristina a spus…
Iti urez sa ai cele mai mari vanzari din istoria de pana acum a targurilor de carti la care ai fost!

Postări populare