Namaste India

Trei zile de sărbătoare. Vineri dimineața ne reîntâlnim, după un an. Suntem cam aceiași și ne salutăm cu bucurie. Ne întrebăm de sănătate și ne urăm zile bune. Ne simțim bine aici, la Muzeul Național al Satului și ne bucură revederea. Vineri e o zi mai liniștită din punct de vedere al vizitatorilor și al evenimentelor, însă week-end-ul...
Wek-end-ul e al culorii, al revederii, al spectacolelor. Al mirării - oameni care nu știau de Didi - Amita Bhose. Al prețuirii.

Întâlnirile mele au fost ale bucuriei - cu dansul indian clasic al Centrului de arte Euterpe. Cu familia Chaterjjee - el, regizor, ea, Kaberi Chaterjee, specialistă în dans Tagore, cu studii la Shantiniketan, universitatea fondată de însuși Tagore și masterat în dans Tagore (printre puținele persoane din lume cu master în dans Tagore) La lansarea celor trei cărți Tagore a citit din Amintiri, în bengali. Am simțit cum timpul s-a oprit, nu se mai auzea decât vocea sa. Oamenii erau fascinați de timbrul vocii sale. În saptele scenei i-au dat lacrimile și de atunci este KaberiDidi, pentru mine.

Am văzut-o apoi dansând, pe scenă dar și în drama cântată Chitrangada, a lui Tagore, regizată de soțul său, Obhi Chaterjee. Ca o boare, plutea.

Am ascultat și un menestrel baul, o mână de femeie cu o voce care te mângâia pe suflet. Am avut parte de dans clasic kathak dar și in stil Bollywood, pentru toate gusturile.

 Programul manifestărilor și descrierea lor se află aici

http://namasteindia.ro/

Am întâlnit mulți români care au India în suflet.












Asta e important. Și mulți o au de ediția asta și pe Didi - Amita Bhose - în suflet.
Vă mulțumesc, dragi prieteni, pentru reîntâlnire. Să ne vedem la anul cu bine!

Comentarii

Postări populare