Să vă fie rușine!

În 1971, Didi - Amita Bhose - se înscria la doctorat, sub îndrumarea doamnei Zoe Dumitrescu Bușulenga: Influența indiană asupra gândirtii eminesciene. În 1975 îl susținea și despre această teză de doctorat publicată sub titlul Eminescu și India s-a spus că este cea mai amplă și mai sistematică tratare a problemelor relațiilor dintre gândirea indiană și opera literară a lui Eminescu. Amita Bhose era singurul filolog indian care cunoștea limba română, asta ca să vă dați seama despre demers.

La Galați, o persoană și-a lansat cartea în spaniolă - teza sa de doctorat ( inscris la doctorat in 1992)care avea titlu asemanator cu al lui Didi. Persoana respectivă se lăuda că primise premiul Academiei Romane pentru teza sa (care avea numai citate din Amita Bhose si Sergiu Al-Geroge). Si declara senin si cu mandrie ca trei ani nu a stiut ce sa scrie la teza, ca nu se lega nimic.

De ieri un individ care va fi prim-ministru a renuntat la teza sa de doctorat, pentru ca s-a dovedit că a fost plagiată. De parcă poți să renunți la ce ai furat și să fii curat ca lacrima.

E o rușine ce se întâmplă în România. Și o să folosesc un cuvânt dur - mi-e scârbă de acești indivizi care nu au Dumnezeu, nu au onoare, rușine.

Să îi iertați, Didi - Amita Bhose - pe acești indivizi și să ne iertați și pe noi că nu facem nimic ca să-i sancționăm. Sunteți mai româncă decât mulți dintre români și ați iubit țara asta așa cum mulți nu o iubesc.

Comentarii

Postări populare